lördag 31 juli 2010

Abu Dhabi del 1

Som ni vet så har vi varit i vår huvudstad Abu Dhabi på en liten minisemester över helgen. Har tagit en massa bilder.



Badrummet, I love it. Världens största badkar som jag badade i senare på kvällen med massor av bubblor! Och rosor. När vi bokade skrev vi nämligen att det var vår anniversary och då får man massor av extra saker såsom fint rum, fin utsikt, rosor och tårta! Det ska ni prova att skriva nästa gång ni bokar hotell, om ni inte redan visste det; )

Utsikten från balkongen. Vi vet inte riktigt vad det där stora myntet var. Som ni vet så har både Dubai och Abu Dhabi en massa konstiga byggnader så...


Spa avdelningen. Här badade vi och bubblade sen ångbastu och bastu men vid denna tiden under sommaren så känns det inte riktigt ok. Man skulle hellre haft en isvägg eller något sånt som de har på vissa spa!


Poolområdet taget från andra stranden.



Lunch bestånde av god sallad och cola light. Mmmm

Vi låg och latade oss, läste, drack färsk vattenmelon juice och bara njöt av tillvaron hela dagen igår.


Se så fin tårta, lite stor kanske för två personer. Den smakade gott till eftermiddags kaffet!


Efter middagen gick vi till pianobaren där det var många "locals" Nu är vi ju i Abu Dhabi och det är faktiskt stor skillnad mot Dubai. Det är ganska exotiskt tycker vi att sitta bredvid dessa mångmiljardärer och ta en drink. Man trodde inte att de spenderade så mycket tid på barer, men det ska jag säga att de är de som är gladast: )

Vi provade en after eight martini. Smarrig. Vodka, baileys och creme de menthe. Det ska jag köpa hem så man kan göra det hemma. Hur gott som helst efter maten och till kaffet.


Imorse efter den goda frukostbuffen så låg herrn och kollade kartan, vart vi skulle på sightseeing. Vi beslöt oss för the grande mosque sheikh zayed som ska vara en av de vackraste i världen och så Yas Island. En ö som är byggd till när formel 1 var där förra året. Där är nu även en sorts ferrari park med massa attraktioner, det är inte klart än och så en massa lyxhotell. Det är väldigt nytt än så länge men blir skoj att se när allt är klart.


Lobbyn ovanifrån. Väldigt ståtlig, påminde lite om ett palats tyckte vi: )



Här igen..

Ni ser den vackra vita mosken


Den var otroligt vacker!!! Och stor!

Ingången


Fortsättning i del 2. Fanns inte plats med mer bilder i detta inlägget?



1 kommentar:

  1. Är så nyfiken hur nya jobbet går?? Har du ingen annan emailadress så vi kan mailas? Saknar våra mail ju...:-( Saknar DIG! Lycka till med nya jobbet iaf! Puss!jess

    SvaraRadera

Bloggtoppen.se

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Dubai, United Arab Emirates
Välkomna hit! Jag skriver om mitt liv i Dubai. Flyttade hit i september 2008 och trivs som fisken i vattnet. Dubai är en underbar stad som har allt att erbjuda. En easy lifestyle helt enkelt!