lördag 21 februari 2009

Ny vecka...


Jaha då var det ny vecka för mig här, tillbaka till jobbet! Det känns fortfarande konstigt att den nya veckan börjar en lördag då det ju sitter i ryggmärgen att det är måndagar som är första dagen på veckan... Tror aldrig riktigt man kommer vänja sig vid det. Dock har jag ju ofta jobbat helger i Sverige och i London men men... Det jobbigaste med att åka till jobbet på en lördag är att min älskling är ledig!!! Men jag börjar ju inte förrän kl elva så hade en mysig morgon. Ställde klockan och kom faktiskt upp på min morgonpromenad, duschade sen åt vi frukost tillsammans ute på terassen, inte helt fel! Nu är jag hemma igen men Joakim är iväg med någon kompis. Förmodar att de sitter på en uteservering nere vid stranden och tar några öl:-)
Tänkte berätta lite om mitt jobb här och hur jag fick det. Vi kom ju hit i september och i mitten av oktober började jag väl känna att jag gärna ville göra något! Det finns en hel del internetsidor här med jobb osv men de jobben jag ville ha fanns inte där!! Jag ringde till ett rekryteringsföretag och kom dit på intervju. Javisst de hade en tjänst till mig på direkten. Det var Nivea house som skulle slå upp sina portar på Dubai mall, ett JÄTTESTORT mall här. Jag skulle då vara någon typ av säljare där som skulle locka in kunder på behandlingar. Då jag jobbade i London i en butik och sålde produkter så ville jag från början fortsätta med det. Men... Då jag fick höra om arbetistider och lön så var det ju inte aktuellt! Jobba 6 dagar i veckan och vissa dagar till tolv om natten. Lönen därefter ska vi inte ens prata om, urdålig. Kändes lite hopplöst för att de på rekryterings företaget sa att så var det överallt här.. Och det är det oxå dessvärre. Alla, nästan förutom kontorsarbetare jobbar 6 dagar i veckan. Dessutom i min bransch så konkurrerar jag med tex filippinare och indier som har så himla dålig lön. Som sagt det är väldigt hierarkist här och rasistiskt men det kan jag berätta om i ett annat inlägg... Jag ville inte jobba så mycket för så dålig lön, nu pratar vi om ca 6000 i månaden för ett jobb på ca 50 timmar i veckan!!! Kan ni ens förstå det?? Det är galet!!
Jag tog iaf upp min residence guide och började leta bland alla plastikkliniker här. Jag ringde runt till alla och frågade om de behövde en skincare specialist som det heter. Jag fick napp och faxade min cv till två olika kliniker. Jag var på en intervju först och där var det samma sak 6 dagars arbetsvecka, nej tack det var inte intressant. Den andra var denna jag är på nu. Jag kom dit. Träffade doktorn, som förövrigt är känd från tv här. Någon makeover show. Jag sa att jag ville jobba 5 dagar i veckan och ca 30 timmar. Man är van vid att gå på intervju sen vänta till de hör av sig. Men nope inte här inte. Han erbjöd mig jobb direkt och det var ok betalt jämfört med de andra! Jag var tvungen att fråga... Erbjuder du mig jobbet? När jag satt i taxin hem så ringde de igen... Jag var tvungen att säga att jag fick tänka till morgondagen! Jag tog iaf jobbet dagen efter och det kändes bra. Men... Kunde inte börja jobba förrän jag hade gjort ett test! Vad för test... Så även om jag har min cidesco utbildning från Danmark så räckte inte det. Skulle göra ett test på ett sjukhus med några läkare.... Jag hade inte mina böcker här då allt är magasinerat i Sverige. Pluggade som en galning på internet och i andra böcker. I en och en halv månad! För det fanns ingen tid innan dess.
Dagen kom då jag skulle åka till sjukhuset och göra testet. Blev mött av 2 glada plastikkiruger. De tyckte det var jätteskoj att jag kom från Sverige, frågade allt möjligt om Volvo, ikea och började prata lite svenska haha! Hade tydligen varit där. Ja det där testet som jag hade pluggat på så länge och var så nervos inför det bestod av.... 5 min i rummet med dem där de frågade vad jag skulle göra om det kom en klient med rynkor... Ja det kunde jag svara på! Sen sa de Congratulations! Hahaha så fick jag min licens..:-)
Det finns hundratals plastikkliniker här i Dubai så mycket konkurrens..Den kliniken jag arbetar på ska faktiskt öppna en till inte så långt från den jag är på nu. De har sagt nu sen jag började: It will open in one week...Som sagt det säger alla här! Men givetvis har den inte öppnat ännu:-) Det vi gör är ansiktsbehandlingar såsom mikrodermabrasion, kemisk peeling mm. Laser, lpg. Där finns öron, nals o hals läkare, ögonläkare, allmän läkare, tandläkare och givetvis då plastikkurger som fixar till det man önskar!:-) För tillfället är det ganska lugnt på min avdelning hihi som ni kanske förstått.. Idag tex så satt jag och läste en bok, spelade patiens på datorn och drack kaffe... Ja det är ju sådär men det är faktiskt kris här i Dubai också om ni inte visste det! :-) Jag får dock en lön så man ska inte klaga. Speciellt inte när man ser tex de som sopar sanden från gatorna här, DET kan inte vara ett tacksamt jobb i denna staden! Japp då vet ni lite vad jag sysslar med på jobbet också!
Nu har älskling minsann kommit hem, röd som en kräfta i ansiktet... Nej han lyssnar inte på sin hudterapuet till flickvän om att använda solskyddsfaktor. Resultat tvättbjörn blandat med kräfta.. Pga solglasögonen... :-)
Dags att laga middag, ikväll blir det orientalisk kycklinggryta med ris!
Ta hand om er mina vänner! Puss o kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen.se

Bloggintresserade

Om mig

Mitt foto
Dubai, United Arab Emirates
Välkomna hit! Jag skriver om mitt liv i Dubai. Flyttade hit i september 2008 och trivs som fisken i vattnet. Dubai är en underbar stad som har allt att erbjuda. En easy lifestyle helt enkelt!